Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Årets Ungdomsledare från Härnösand och Göteborg!

Årets ungdomsledare är Agnes Aldén från Härnösands CK och Gustaf Carlberg från Göteborgs CK. Ledarna tackas med ett stipendium på 10 000 kr vardera, att använda till fortsatt utveckling inom curling och ledarskap. Från förbundet vill vi rikta ett stort tack till dessa individer för deras stora engagemang för Svensk Curlings barn och unga!

Härnösands CK - Agnes Aldén

Nomineringarna:

Agnes är en jättebra tränare som hjälpt mig prestera något otroligt. Jag tycker att hon förtjänar årets undomsledare för att hon är jobbar så hårt och är en allmänt bra tränare!

Hon är en bra ledare och det hon gör ser ut att uppskattas av hennes juniorer. Men även för att hon lägger ner så mycket tid på att det ska bli bra träningar för dom.

Föreningen om Agnes som ledare:

Agnes ser juniorerna, inte bara de hon har ansvar för i klubben utan alla. Hennes främsta fokus ligger på juniorerna hon tränar men hon ser behovet att förbättra strukturen för alla juniorer och arbetar för att förbättra plattform juniorer behöver för att ta sig ut på och utvecklas i. Hon uppmärksammar klimatet bland yngre juniorer och jobbar för att förbättra det. Hennes ambition och handelskraft leder till förändring och utveckling. En frisk ung vind svenska juniorcurlare behöver. //Victor Martinsson

Agnes är ansvarstagande, ambitiös och en förbild för både unga och gamla i Svensk Curling. Hon förtjänar verkligen detta pris. Härnösands curlingklubb är stolt över Agnes och hennes insatser. //Håkan Ölund

Agnes själv om hur det känns attt vara årets Ungdomsledarstipendiat:

Det känns jättekul! Jag är väldigt tacksam över att få möjligheten att jobba med barn och ungdommar inom curlingen. Att dessutom få vara med och utveckla juniorverksamheten och därmed mitt ledarskap och förmågor är inspirerande. Det jag gör är sånt jag skulle gjort även utan nominering men det känns lite extra roligt att bli uppmärksammad för det jobb jag gör.

Agnes bästa tips för en bra ungdomsverksamhet:

Mina bästa tips för en bra ungdomsverksamhet är att ha engagerade ledare som tycker om sitt uppdrag. Det är viktigt att ha en sådan kontakt med dem att de vill komma på träningen även om de kanske är trötta och har lite ont någonstans.

Det bästa jag vet är att skapa en relation med barnen, att träffa dem regelbundet och höra dem berätta om sin dag. Jag tror att kontakten mellan ledare och juniorer är det absolut viktigaste för att få dem att stanna kvar och att vilja utvecklas. Sen är de även viktigt att ha varierade roliga träningar som både utmanar och uppmuntrar. Jag brukar göra vissa moment som återkommer för att de själva också ska se sin egen utveckling.

Jag tror också att en nyckel för en bra verksamhet är att vara öppen för förslag, både gällande innehåll men även upplägg. Om någon förälder vill vara med ibland är de viktigt att visa att det inte känns som ett problem i planeringen utan mer som en möjlighet. Det mesta löser sig så länge man hör och ser barnens, föräldrarnas och de andra ledarnas åsikter

Göteborgs CK - Gustaf Carlberg

Nominering:

Gustaf är en mycket kompetent och duktig ungdomsledare. Deltar och driver regelbundet klubbens träningar och resor. Gustaf är också mycket aktiv då det gäller att komma med idéer om hur klubbens ungdomsverksamhet skall förbättras och utvecklas. Detta året också mycket engagerad i den nya regionsatsningen där Göteborg skall ha en ledande roll.

Föreningen om Gustaf som ledare:

Vi i Göteborgs curlingklubb är stolta och glada över att förbundet ger Gustaf ett välförtjänt erkännande för hans insatser som ungdomsledare. Med stort ideellt engagemang och utmärkt förmåga att organisera är han en samlande kraft både för klubbens juniorer och för teamet av juniortränare.

Den nya regionala strukturen som tagits fram för ungdomscurlingen i Sverige är kanske extra betydelsefull för oss i södra delen av landet, där det är långt mellan klubbarna. Även här har Gustaf axlat ett ledaransvar och sett till att den gemensamma verksamheten i Region Syd har fått en bra start. En höjdpunkt under hösten blir Curly Camp i Göteborg nu i oktober, och vi hoppas att de ungdomar som då får lära känna varandra också kommer att vilja delta i någon gemensam juniortävling i regionen.

Gustaf om stipendiet:

Jag är överraskad, glad och stolt!

Gustafs främsta tips för en bra ungdomsverskamhet:

Flera ledare närvarande under träningspassen. Det hjälper till med att hålla energin uppe och möjliggör givande träning även när nybörjare och ungdomar som spelat längre delar på samma träningstid. I Göteborg har jag förmånen att dela tränaruppdraget med erfarna curlingledare, och jag har lärt mig mycket av dem.

Roliga träningar för hela träningsgruppen kräver lite planering. Varva teknik, spelnära övningar, skoj och lek. Vi satsar även hårt på väl tilltaget fika.

Stöttning från klubben och styrelsen. Göteborgs curlingklubb har ungdomscurlingen högt upp på sin agenda. De stöttar och hjälper till på alla sätt de kan vilket skapar fina förutsättningar.

Publicerad: 2023-10-09