Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Mixed Dubbel-laget klara för nominering till Ungdoms-OS!

Det blev ingen tid för vila för ungdomarna som skulle kvala till Ungdoms-OS. Direkt efter mixed-kvalet tog slut på torsdag kväll så började förberedelserna inför nästa kval i Mixed Dubbel, som skulle inledas på fredagen. Maja Roxin och Jonatan Meyerson, som just hade förlorat finalen i Mixed-kvalet, lyckades lägga den förlusten bakom sig och gå obesegrade genom Mixed Dubbel-kvalet.

Maja och Jonatan från IK Fyris, tillsammans med Märta Claesson och William Falk från Jönköping lyckades pressa Vilmer Nygren till att sätta sista stenen i skiljeomgången för att vinna mixed-tävlingen. En sådan förlust kan ta hårt, men Jonatan menar att det inte fanns någon tid för att sörja.

- Visst var det svårt att förlora en sådan final. Men samtidigt visste vi att för att vinna nästa tävling behövde vi lägga den bakom oss och direkt fokusera på nästa match.

Och det gick bra. Laget gick obesegrade genom gruppspelet, och fick en bra chans till revansch genom att först möta Lag Almeling/Lindberg i semifinalen och sedan Nygren/Linder i finalen. Det vill säga hela laget som de förlorade mot i Mixed-finalen.

I finalen, som började jämnt och stod 2-2 efter tre omgångar, ryckte Jonatan och Maja med en stulen tvåa i fjärde omgången. Det försprånget höll man sedan i resten av matchen genom att stjäla i varje resterande omgång. Jonatan berättar hur det känns att vinna och därmed bli nominerad till att representera Sverige i Sydkorea.

- Det känns kul att få spela internationellt och representera Sverige! Det är även värdefullt att som junior skaffa erfarenhet av större tävlingar.

Maja och Jonatan tillhör samma klubb, men Jonatan går curlinggymnasiet i Härnösand så de har inte kunnat träna eller spela ihop sig så mycket sedan tidigare.

- Vi spelade några träningsmatcher innan kvalet hemma i Uppsala. Men det kändes ändå bra, vi lyckades väldigt bbra med dragfarterna och då går det ofta bra i Mixed Dubbel.

Vi säger stort grattis till laget som nu är nominerade av SCF att representera Sverige i Mixed Dubbel under Ungdoms-OS i Sydkorea i januari/februari. Officiell uttagning för både Mixed och Mixed Dubbel görs av SOK senare i november.

 

Publicerad: 2023-11-09