Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Lag Dryburgh på plats i Lohja

Lag Dryburgh, Sveriges lag på JVM flickor, är sedan torsdag på plats i Lohja, Finland. Det är lagets tredje junior-VM men första gången de är i Lohja. Laget är i arenan för att reka, och förbundskapten Fanny Sjöberg har samlat ihop hela laget för att en telefonintervju.

Lag Dryburgh på plats i tävlingsarenan

Lag Dryburgh på plats i tävlingsarenan

Det är härligt att vara på plats, säger Moa Dryburgh. Arenan ser fin ut och boendet också. Känns som en bra plats för ett mästerskap.

Lagets coach, Sören Gran, börjar bli van vid både mästerskap och platsen.

Det är sjunde gången jag är på ett junior-VM och fjärde eller femte gången jag är i Lohja. Här är det skönt att vara, allt är smidigt med hotell, restaurang och boende och jag slipper gå på shopping malls, säger Sören med ett skratt.

Det är första gången coach Sören är med laget på mästerskap men han har jobbat med laget hela säsongen.

Det känns bra att Sören är med oss. Han har stor erfarenhet och är lätt att vara runt. Han är en frisk fläkt och är bra på att peppa och pusha oss, säger Moa Dryburgh.

Lagets första match spelas på lördag mot Japan och samma dag är det dags att ta sig an Kanada.

Alla lag är bra, vi har inget lag som det bara går att ställa ut skorna mot. Vi behöver vara på tårna hela tiden. Det som känns bra är att vi har en bra säsong bakom oss med tävlingar på både junior- och damtouren. Vi har fått med oss massor av att spela mot dameliten. Där får vi mindre gratis och förväntar oss inga misstag. Det tror vi är bra att ha med oss inför JVM. Sedan har vi mött exempelvis Schweiz när vi spelade i Bern och vi fick med oss en vinst då, så vi vet att vi kan vinna mot dem.

Under fredagen väntar träningar och sedan är det bara att ladda för att JVM ska starta.

Känslan inför turneringen är bra, säger Thea Orefjord. Vi har skaffat oss en del mästerskapsrutin och allt runt omkring tävlingen känns bekant. Men vi är lika taggade!

Sveriges lag på JVM består av: Moa Dryburgh, Thea Orefjord, Moa Nilsson, Moa Tjärnlund och Erika Ryberg.
Coach: Sören Gran.
Förbundskapten: Fanny Sjöberg.

Text: Maria Prytz
Foto: Fanny Sjöberg

Publicerad: 2024-02-16